TOP trik za najboljše pečen kostanj. Od sedaj dalje ga boste pripravljali le še tako

Ta recept vam bo zagotovo zelo všeč, saj lahko v domači kuhinji na zelo enostaven način pripravite pečeni kostanj kar v pečici. Preberite in poizkusite!

V pečici pečen kostanj ima kar nekaj prednosti. Hitro in enostavno je narejen, ni vam potrebno kuriti, le pečico segrejete in že stanovanje diši po omamno sladkem kostanju. Le kdo se ga ne bi razveselil! Poleg tega, da je zelo okusen, je tudi zelo zdrav.

Potrebujete čim bolj enakomerno debel kostanj, tega morate nujno z nožičkom nekoliko zarezati. Niti eden ne sme ostati brez zareze, v nasprotnem primeru se namreč kostanj napihne, lupina poči in v pečici boste imeli pravi nered.

Medtem ko boste vsak kostanj posebej zarezali v lupino, segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in nastavite na ventilator.

Ko je kostanj narezan, ga dajte v lonec, solite in kuhajte, dokler ne zavre. Nato ga odcedite in razporedite po pekaču in pecite 15 do 20 minut.

Nato enega poskusite, da se prepričate, da je zares pečen in nato vse ostale vzemite iz pečice. Pokrijte jih za nekaj minut z mokro krpo, da boste kostanj še lažje olupili.

Foto: Shutterstock