Ena skodelica na dan prepreči celo razvoj raka. Po prebranem ga boste zagotovo pripravili

Ingver je priljubljena začimba, ki se pogosto uporablja kot začimba v kulinariki, toda ali ste vedeli, da se lahko uporablja tudi kot zdravilo? Ingver pomaga pomiriti razdražen želodec in lajša slabost. Pomaga tudi pri artritisu in glavobolih.

Zakaj je ingverjev čaj dober za vaše zdravje?

Ingver je korenina, ki jo pogosto najdemo v azijski kuhinji. Že stoletja se uporablja kot zdravilno zelišče. Ingverjev čaj so kot pomoč za zdravje najprej popularizirali naturopati in zeliščarji. Koristi ingverja so znanstveno podprte s številnimi študijami, med drugim z raziskavo, ki je pokazala, da se je ljudem, ki so šest tednov vsak dan pili ingverjev čaj, znatno znižala raven holesterola.

Kaj zdravi ingverjev čaj?

Ingverjev čaj je koristen za vaše zdravje, saj pomaga lajšati slabost, razdražen želodec in bolečine. Prav tako je lahko koristen pri zmanjševanju vnetja. Ingver je protivnetna začimba, ki se že stoletja uporablja za zdravljenje številnih bolezni.

Prednosti ingverjevega čaja

Ingverjev čaj je naravno zdravilo, ki se že stoletja uporablja za lajšanje številnih bolezni. Dokazano je, da je odličen za prebavo, slabost in celo za preprečevanje raka. Poleg tega, da dodaja okus hrani, ga lahko pri kuhanju uporabljamo tudi kot nadomestek za kajenski ali čilijev prah.

Ingver je priporočljiv še posebej v hladnih mesecih. (foto: freepik.com)

Ideje za okusen napitek

Granuliranega sladkorja ne priporočamo za sladkanje čaja, saj poslabša okus čaja. Čaj lahko sladkate s svežimi ali posušenimi rezinami limone, rezinami sveže limete, medom, javorjevim sirupom, rjavim sladkorjem, belim sladkorjem, melaso ali sadnim sokom. Ingverjevemu čaju lahko dodamo tudi vroče in hladne začimbe. To so kardamomovi stroki, zvezdasti janež, cimetove palčke, celi ali mleti klinčki, vanilijeva zrna (zdrobite jih z nožem), ingverjeva korenina (svežo naribajte na skodelico čaja), stroki janeževega semena, semena koromača (rahlo zdrobljena ob strani skodelice), cela zrna muškatnega oreščka ali zdrobljeni koščki naribanega muškatnega oreščka.

Foto: freepik.com