Franko Bajc in Marjanca Polutnik povedala pravo resnico po zmagi. To morate prebrati

Bilo je napeto, dramatično in naporno.

Z velikim finalom in napornimi dvoboji, ki so iz štirih finalistov iztisnili še zadnje atome moči, se je na Planetu zaključila preizkušnja Exatlon Slovenija. Zmago in z njo 50 tisoč evrov sta si s prevlado na poligonih prigarala Marjanca Polutnik in Franko Bajc!

Čeprav sta Marjanca Polutnik in Franko Bajc že od vsega začetka Exatlona veljala za favorita, je bil veliki finale napet, dramatičen in za tekmovalce izjemno naporen. Franko Bajc si je v dvobojih s Samom Petjetom zmago priboril že po dveh poligonih, saj je na obeh prepričljivo zmagal, medtem ko sta se morali Vanja Štembergar in Marjanca Polutnik preizkusiti na kar treh poligonih, saj je bil rezultat po prvih dveh izenačen.

“Ne morem verjeti, kaj se je dejansko zgodilo – da sem tu, s tem pokalom v roki. Res, to je bila neverjetna izkušnja. Nikoli v življenju je ne bom pozabila. Brez besed sem ostala,” je po podelitvi nagrade priznala 25-letna Marjanca, ki prihaja iz Šentjurja. “Zaradi te izkušnje sem stokrat močnejša oseba. Stokrat bolj odgovorna oseba. Naučila sem se ogromno novih stvari, predvsem pa to, kako biti potrpežljiva, kako sama sebe motivirati in kako lahko dejansko moč misli vpliva na tvoje telo ter dejanja,” je sklenila in dodala, da je resnično hvaležna tako za vse vzpone kot padce.

Franko je medtem dejal, da se je v finalu počutil zelo suvereno. “Rad imam pritisk in zdaj ga je bilo največ, odkar sem tukaj. Imel sem res dobrega nasprotnika, ki je to še bolj podžgal. Prva točka, ki sem jo dosegel, je bila najpomembnejša, saj mi je takrat odleglo in je bilo lažje v nadaljevanju,” je svoje občutke po zmagi strnil 26-letnik iz Ajdovščine. “Vse skupaj se mi zdi malo neverjetno. Ta zmaga je za vse tiste, ki ste verjeli vame in navijali zame. Za vse tiste, ki so mi dajali nasvete tukaj, in vse, ki ste si želeli, da zmagam. Jaz sem na poligonu dal vse od sebe. Upam, da se je to videlo,” je še povedal.

Zmagovalca prvega tekmovanja Exatlon Slovenija sta poleg pokala prejela tudi vsak po 50 tisoč evrov.

Foto: Planet TV