Odličen recept, s katerim boste hitro očistili in razstrupili jetra!

Jetra so zelo pomemben organ v našem telesu. Skrbijo, da strupi in nevarne bakterije ne koržijo po organizmu, skrbijo za dobro počutje in zdravje. Kako jih najhitreje očistiti in okrepiti?

Včasih je dobro narediti tudi očiščevalno kuro za jetra, ki ves čas opravljajo svojo funkcijo in ščitijo telo pred boleznimi, strupenimi toksini, bakterijami. Zato si pripravite ta odlični napitek, ki jih bo okrepil, razstrupil. Izboljšal pa bo tudi videz vaše kože, zgladil gubice, odpravil podočnjake in bistveno izboljšal počutje.

Potrebovali boste 500 ml prekuhane in hladne vode, šest svežih limon, koren ingverja, štiri stroke česna, štiri vejice mete, tri žlice lanenega olja, tri grenivke in ščepec kumine v prahu.

Najprej iz limon in grenivk izcedite sok. Nato sesekljajte kos ingverja in česen in ju dodajte v vodo. Pustite pol ure. Nato v ta napitek dodajte še sok grenivk in limon, dodajte še meto, laneno olje in kumino. Vse dobro zmešajte z mešalnikom. Sok je pripravljen. Pijte ga po požirkih tekom celega dne. Zvečer popijte vse.

Naslednjega dne si pripravite nov sok in ga do večera popijte. Pijte ta sok sedem dni, nato lahko čez mesec dni spet ponovite.

Foto: Shutterstock