Takšno katastrofo v telesu je rak povzročil Alenki Kozolc

Igralka je iskreno pojasnila, kakšno razdejanje je rak povzročil v njenem telesu, preden so ga odkrili in kaj vse je morala prestati, da so jo ohranili pri življenju.

Cenjena igralka Alenka Kozolc ima za seboj težko zdravljenje, kar dvakrat je zbolela za rakom, česar ni pričakovala, niti o tej bolezni ni preveč razmišljala, čeprav je v preteklosti že zarezala v njeno družino.

»Rak se je pri meni pojavil na jajčnikih, jih ‘razžvrkljal’ in se v drobnih kapljicah metastaz razšprical po vsej moji trebušni votlini. V takem stanju smo ga odkrili,« je za revijo Obrazi brez olepšav pojasnila igralka in v enakem duhu nadaljevala z opisom poteka zdravljenja.

»Ker verjamem in zaupam klasični medicini,  smo šli po vrsti: sledila je operacija, s katero so mi odstranili jajčnike, nato sem prejela   pet ciklusov kemoterapij, po katerih je sledila velika operacija, kjer so mi odstranili maternico in vse organe, brez katerih lahko živim in bi lahko pomenili tveganje za raka ob morebitni ponovitvi. Ste vedeli, da imamo v   trebuhu organ, ki se imenuje pečica? Ha! Pri   meni je med prvo in drugo operacijo bolezen na hitro tako napredovala, da mi je zlepila črevo, ki je postalo neprehodno, zato so mi   z dodatno operacijo vzpostavili ileostomo, da   sem lahko sploh izločala. Pet mesecev sem jo   imela in imela sem srečo, da so kemoterapije ‘stopile’ raka do te mere, da so mi ob veliki operaciji stomo zaprli. Vsemu temu so sledili še trije ciklusi kemoterapij in tri četrtine leta je bilo mimo,« je boleče spomine povzela Alenka, ki jo že lahko spremljamo v novi humoristični nanizanki Za hribom.

Foto: Facebook