Biatlonka Tadeja Brankovič navdihnila vso Slovenijo!

Ena najboljših športnic vseh časov si je podarila knjigo, v kateri je odstrla tančice zasebnosti, razgalila dušo in opisala kruto bitko z življenjem. Šport, ločitev, rak. Bralci navdušeno poročajo, da je borka navdihnila vso Slovenijo …

Biatlonko Tadejo Brankovič je življenje spravilo na kolena, a je vstala kot Feniks iz pepela, se otresla teme in stopila proti svobodi močnejša in bogatejša za nepredstavljive življenjske izkušnje, ki jih je prelila na papir in izdala knjigo z naslovom Peta Olimpijada.

»Njena športna pot, trma, vztrajnost, zmage, športno gladiatorsko življenje in razpad tam, kjer najbolj boli. Boj za preživetje. Do tukaj se ti srce že petkrat ustavi. In potem še boj za življenje,« je vtise orisala Valerija Čarman, ki Tadejo pozna že skoraj vse življenje.

»Ne vem, kako bi zdržala, če bi vnaprej vedela, kaj vse me čaka. V športu je bilo enostavno, saj sem vedela, kaj moram storiti za rezultate. Bila sem na štirih olimpijskih igrah. Z enakim žarom sem se posvetila zakonu in družini, saj sem v svojih starših videla zgled, kako se spoprijemati tako z dobrim kot slabim v življenju. A sem si polomila zobe. Ne glede na ves svoj trud sem bila poražena. Ko je res šlo čez vse meje, sem se soočila z ločitvijo, ki sem jo sprva doživela kot največji življenjski poraz. Ostala sem sama brez denarja in z dvema otrokoma, od katerih je eden s posebnimi potrebami. Šele zdaj vidim, da sem se z ločitvijo osvobodila in si rešila življenje. Ko sem že mislila, da sem ven iz najhujšega, je sledila še diagnoza rak,« je za revijo Jana povedla velika borka, ki s svojo zgodbo, ki jo je razgalila v knjigi, navdihuje zlasti tiste bralce, ki tudi sami bijejo težko bitko z raznolikimi življenjskimi situacijami.


Foto: Facebook