Toliko zasluži voditeljica Erika Žnidaršič! Vas je to kaj presenetilo?

Voditeljica Tarče ima takšno plačo …

Pred kratkim je portal Siol.net objavil listo najvišjih plač na nacionalni televiziji. Na prvem mestu se je znašel odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan z bruto zneskom 4.624 evrov , sledi mu odgovorni urednik radijskega programa za tujo varnost Darko Pukl, njegova bruto plača znaša 4.605 evrov, na tretjem mestu je odgovorni urednik televizijskega programa za italijansko narodno skupino Robert Apollonio z 4.559 evri bruto plače.

Če se sprašujete, koliko mesečno prejme voditeljica Tarče Erika Žnidaršič, je tukaj odgovor: 3960 evrov. 36. mesto si deli s kolegicama, Rosvito Pesek in Hren Lidijo.

A Siol opozarja, da so zneski še višji, saj »Z nacionalke so nam posredovali podatke o 50 najvišjih izplačanih bruto plačah za mesec september, oktober in november za preteklo leto, z vsemi dodatki, razen z dodatkom za delovno dobo, saj gre, kot so zapisali, za osebni podatek. Takšno navajanje podatkov je nenavadno, celo zavajajoče. Dodatek za delovno dobo v večini primerov znaša pol odstotka od osnovne plače za vsako dopolnjeno leto delovne dobe, kar pomeni, da lahko prihaja do precejšnjih razlik in je na primer bruto plača zaposlenega z 20-letno delovno dobo precej višja od podatkov.«

Foto: Facebook