winter landscape with birches and pines in sunrise

Po današnjem hladnem jutru sledi občutna otoplitev

Bo zime konec?

Vse tako kaže, da je pred nami vsaj sedem dni suhega in toplejšega vremena.

Najtoplejši zrak se bo jutri zadrževal na nadmorski višini okoli 1000 metrov, kjer se bo marsikje ogrelo nad 10 stopinj Celzija. Po nižinah bodo temperature zaradi inverzije precej bolj razgibane. V Ljubljanski in Slovenjegraški kotlini, kjer bo megla najbolj trdovratna, saj se bo lahko zadržala večji del dneva, bo popoldne le malo nad ničlo, v krajih, kjer bo že od jutra sijalo sonce, pa se bo lahko lokalno ogrelo tudi do 15 stopinj Celzija. 

V soboto bo v višine dotekal nekoliko hladnejši zrak, zato bo temperaturni obrat manj izrazit, a že v nedeljo se bo spet okrepil,” piše portal 24ur.com.

Kaj pa pravijo vremenoslovci?

Danes bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo zvečer ponehala. Ponekod na Koroškem bo del dopoldneva še megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Jutri bo jasno, po nižinah v notranjosti bo zjutraj nekaj megle. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 4 do 10, na Primorskem in na sončnih pobočjih v nekoliko višjih legah do 13 °C.

Kakšni so obeti?

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, poroča danes ARSO.

Foto: freepik.com