Kako pogosto pa vi umivate lase? To dejstvo vas bo zelo presenetilo …

Spadate med tiste, ki si lase umivajo vsak dan? Ali morda med tiste, ki jih umivajo dvakrat tedensko? Preberite, kaj je bolj pametno in zakaj!

Vsakodnevno pranje las je velika napaka, menijo strokovnjaki. Ne glede na to, kakšen tip las imate, jih ne smete umivati prepogosto. To lahko namreč privede do temenic, prhljaja in ostalih težav lasišča.

Žleze lojnice, ki izločajo loj, »umažejo« naše lase. Loj ščiti lasišče in korenine las. Poleg tega pa naredi naše lase bolj mastne in umazane na pogled. Zato jih včasih peremo prepogosto, kar pa lahko privede do tega, da so lasje še hitreje mastni, lahko se pojavi prhljaj in ostale tegobe lasišča,” pojasnjujejo britanski strokovnjaki.

Kaj je torej najbolj primerno?

Lase, če je le mogoče, umivajte dvakrat tedensko. Če imate hitro mastne lase, ne uporabljajte balzama. POmaga tudi, če si v blagi šampon natresete nekaj žličk sode bikarbone in s takšno mešanico umivate lase. Odpravili boste tudi prhljaj.

Uporabljate šampon, ki je res primeren za vaše lase?

Pomembno je tudi, da uporabljate šampon, ki vašim lasem ustreza. O tem se lahko posvetujete s svojim frizerjem. Upoštevate pa lahko tudi nasvet strokovnjakov, ki pravijo, da so včasih še najboljši tisti šamponi, ki so na trgovskih policah že vrsto let.

Foto: Shutterstock