Vasilij Žbogar o vseživljenjski ljubezni do jadranja in športa

V zadnjih dneh pred začetkom zimskih olimpijskih iger v Pekingu so oči uprte na sneg k zimskim športnikom, kar pa ne velja za oddajo Šport 1na1 z Vidom. Nekdanji vrhunski rokometaš Vid Kavtičnik se je tokrat preselil na morje. V peti epizodi druge sezone spletne oddaje se je pogovarjal z Vasilijem Žbogarjem, najuspešnejšim slovenskim jadralcem vseh časov. Izolan velja za specialista velikih tekmovanj. Sloveniji je leta 2004 priboril prvo olimpijsko kolajno v jadranju, leta 2008 in 2016 pa je bronu dodal še dve srebrni medalji. Bogato olimpijsko zbirko je dopolnil z dvema prvima in tremi drugimi mesti z evropskih prvenstev, na svetovnih pa je enkrat prijadral do brona.

Oddajo Šport 1na1 z Vidom si lahko ogledate kadarkoli, saj je dostopna na Facebook in Youtube strani Generali zavarovalnice ter v podcast obliki na platformi Anchor.

Tudi v tokratni spletni oddaji Šport 1na1 ni manjkalo smeha in zabave. Slovenski zastavonoša z odprtja olimpijskih iger v Riu de Janeiru leta 2016 je v sproščenem pogovoru Vidu zaupal, da po tiho končuje bogato kariero, vseeno pa se od jadranja ne poslavlja. Vedno bolj ga namreč veseli delo trenerja, hkrati pa se preizkuša v novih športnih panogah. Podal se je v rekreativne teniške vode. In prav teniško partijo z ”Vaskotom” je Vid Kavtičnik dodal na seznam aktivnosti, ki jih želi opraviti z gosti posameznih epizod oddaje Šport 1na1.

Prvi in za zdaj edini nosilec olimpijske medalje v jadranju za Slovenijo je spregovoril tudi o pomenu burje v njegovem življenju, poleg tega pa se, tako kot vsi drugi gostje spletne oddaje, ni mogel izogniti Kavtičnikovemu vprašanju: »Kaj bi bil, če ne bi bil … « O tem, kakšno je življenje po koncu aktivne športne poti, kje hrani vse osvojene trofeje in še veliko drugih zanimivih anekdot Vasilija Žbogarja pa v spletni oddaji in v podcastu.

Vabljeni k ogledu pete spletne oddaje Šport 1na1 v drugi sezoni in obenem že  devetnajste oddaje, ki jo vodi Vid Kavtičnik. V preteklih oddajah je gostil že smučarko Andrejo Slokar, nekdanjega smučarja Jureta Koširja, košarkarskega trenerja Zmaga Sagadina, kolesarja Luko Mezgeca, odbojkarja Mitjo Gasparinija, košarkarja Gorana Dragiča, jadralki Tino Mrak in Veroniko Macarol, rokometašico Ano Gros, kolesarja Mateja Mohoriča, smučarja Štefana Hadalina in mnoge druge.