Ledinek v Izraelu zaključuje s postavitvijo prve od dveh linij za obdelave lesa

V Izraelu je podjetje Ledinek pričelo z novim projektom, kjer bodo izdelali dve liniji za obdelavo masivnega lesa.

Pri prvi liniji za izdelavo dolžinsko spojenega lesa s strojem Kontizink 2000, so zaključili z mehansko montažo. Njihovi programerji so tudi že pričeli z zaganjanjem vstopnega dela linije. Polno obratovati naj bi začela predvidoma do konca tega leta. V teku  je tudi izdelava in postavitev linije za skobljanje, ki jo bodo pričeli intenzivno postavljati prihodnje leto. Ob tem je vodja prodaje pri podjetju Ledinek Robert Mlinarič izpostavil: »V Izraelu smo zmontirali celotno vstopno mehanizacijo s predskobeljno linijo in linijo dolžinskega spajanja s strojem Kontizink 2000. V začetku prihodnjega leta bomo pričeli s postavljanjem drugega dela linije.«

Pri podjetju Ledinek redno širijo nabor podjetij, s katerimi sodelujejo. S svojimi celovitimi in kompletnimi proizvodnimi linijami za obdelavo lesa so prisotni v 55 državah. Ledinek je prav tako tudi aktiven na drugih kontinentih, v zadnjih dveh letih so prodrli še v Kanado, Urugvaj, na Japonsko in Slovaško. Trenutno poleg Izraela še v Urugvaju zaključujejo z montažo prvega obrata za proizvodnjo križno lepljenih plošč.

Sicer pa svoje novosti predstavljajo tudi na številnih mednarodnih sejmih. Ta teden se nahajajo na sejmu v Džakarti v Indoneziji, pred tem pa so bili prisotni tudi v Atlanti, Göteborgu in Celovcu, kjer se srečujejo s poslovnimi partnerji, potencialnimi strankami in proizvajalci. Predstavljajo najnovejše inovativne pristope pri obdelavi lesa, vsak sejem pa prinaša veliko novih idej in prostor za izboljšave.

Foto: Ledinek