01.10.2022 Praznovanje podjetje Acron, 30 let Foto: Barbara Reya/www.barbarareya.si

Podjetje Acron slavi častitljivih 31 let

»Nenehna rast in razvoj, tudi ob izzivih, ki jih ne manjka, je naše gonilo. Vse to lahko dosegamo le skupaj s predanimi zaposlenimi,« je ob obeležbi 31. obletnice podjetja Acron izpostavil direktor Samo Lampret. V tem času so se postopoma širili in z več kot 200 zaposlenimi vzpostavili 67 poslovalnic Bags&More in Office&More, ki so strateško razporejene po vsej Sloveniji, ter ustanovili hčerinsko podjetje Manal, ki se osredotoča na veleprodajo ter promocijska in poslovna darila. Letos so bili razglašeni in prepoznani med TOP25 najuspešnejših blagovnih znamk na TIK-TOK-u, kjer so zasedli izjemno 5. mesto s profilom pro GO2SCHOOLPIKACOM. Uspešna rast in prepoznavnost sledi tudi v spletni papirnici go2school.com.

Sicer se je njihova dinamična zgodovina pričela podobno kot pri vizionarju Stevu Jobsu, doma. Štelo se je leto 1991, ko je Slovenija postala neodvisna država, Lampret pa se je pričel ukvarjati z veleprodajo pisarniškega materiala. Tri leta pozneje so poslovne prostore preselili v Slovenj Gradec, leta 1997 pa so dobili svoje prvo skladišče v BTC-ju v Ljubljani. Po desetih letih delovanja so odprli tudi prvi dve maloprodajni enoti, v Kranju in Slovenj Gradcu.

Prvi velik mejnik so v podjetju dosegli leta 2005 z nakupom 9 poslovalnic trgovin Planika, ki so jih imenovali La’Mans. To je bil trenutek, ko se je podjetje osredotočilo na razvoj maloprodajnih enot. Leto pozneje so dobili prvo galanterijo Bags&More v središču Maribora. Leto 2009 pa predstavlja drugi pomemben mejnik podjetja, ko so pričeli z zastopstvom blagovne znamke pisal Pilot in postali njen uradni distributer za Slovenijo. V nadaljevanju potujemo v leto 2013 in s tem k tretjemu najpomembnejšemu mejniku, ko so ustanovili papirnice Office&More. Slednje so nastale po prevzemu papirnic Office 1 Superstore. V tem obdobju so ustanovili lastno blagovno znamko potovalnih kovčkov Travel&More. Leta 2019 so podpisali pogodbo z Luko Dončićem in njegovo blagovno znamko LD7. Ko je svet v letu 2020 preplavila epidemija covida-19, so naredili prenovo spletnih trgovin Bagsandmore.si in Officeandmore.si. Leta 2021 se je odprla nova spletna trgovina za šolo Go2School.com. To leto se je podjetje tudi razdelilo na dve enoti, Manal, ki se osredinja na veleprodajo, promocijska in poslovna darila, ter Acron, kjer nadaljujejo s poslovanjem maloprodajnih enot in z omenjenimi spletnimi trgovinami.

Foto: Barbara Reya