Hot ginger juice and ginger sliced on wooden table.

Samo to popijte, pa boste shujšali, očistili kri, pozdravili prehlad in uravnali holesterol

Povsem preprost recept, s sestavinami, ki jih imamo vsi, lahko naredite veliko zase. Le to dodajte v vodo, popijte in rezultati bodo vidni kmalu!

V ljudski kitajski medicini ima cimet velik pomen. Je zelo zdravilna začimba, z njim zdravijo gripo, prehlade, dodajajo ga v čaj poleg ingverja. Povsem preprosto je. V skodelico natresete ščepec cimeta, dodate nekaj naribanega ingverja, prelijete z vročo vodo, pokrijete in počakate, da se nekoliko ohladi. Nato precedite in popijete. S tem enostavnim receptom bo prehlad kmalu preteklost, pa še okrepili boste imunsko odpornost.

Če pa bi radi uredili prebavo, pospešili metabolizem, shujšali, uravnali holesterol, očistili in okrepili kri, izboljšali počutje, si vsak večer pripravite zdravilni napitek.

Zanj boste potrebovali kozarec vroče vode. Vanjo naribajte nekaj ingverja, pokrijte in počakajte deset minut. Ko se voda nekoliko ohladi, jo precedite. V večjo skodelico dajte žličko cimeta, dve žlici medu. Nato prelijte s toplo vodo, pomešajte, dodajte še sok polovice limone in tik preden se odpravite v posteljo, napitek popijte. Ponavljajte vsak večer.

foto: pexels.com