Doma izdelana naravna pršila, ki odganjajo pajke in druge neželene insekte

Čeprav so pajki zelo koristni, saj s svojim življenjskim slogom zmanjšujejo populacijo komarjev in drugih nadležnih insektov, mnogim predstavljajo strah. Arahnofobija ali strah pred pajki spada namreč v skupino desetih najpogostejših fobij.

Včeraj ste izvedeli ime rastline, ki učinkovito odganja pajke, danes pa vam bomo izdali nekaj receptov doma izdelanih naravnih pršil, ki odganjajo pajke iz naših domov.

Doma izdelana naravna pršila, ki odganjajo pajke iz naših domov

Za domače pršilo boste potrebovali: 1 dl vode, eterično olje poprove mete in razpršilno stekleničko. V vodo kanite 15 kapljic eteričnega olja ter pretresite. Mešanico razpršite po stanovanju in po kotih ter za pohištvom.

Učinkovito pršilo lahko izdelate tudi z eteričnim oljem čajevca. Recept je enak zgornjemu, le da namesto metinega uporabite eterično olje čajevca.

Foto: pexels.com

Ker citrusi pajkom “smrdijo”, je “limonada” odlična alternativa škodljivim pršilom, kupljenim v trgovini. Vse kar potrebujete je 500 ml vode, limona in razpršilna steklenička. Limono stisnite v vodo, da dobite čim bolj skoncentriran limonin sok. “Limonado” razpršite po stanovanju in tako se boste znebili pajkov ter nekaterih insektov.

Foto: pexels.com

Z zgornjimi recepti boste odgnali nepovabljene goste, vaš dom pa bo ohranil svežino zraka.

Foto: pexels.com