Ledinek uspešno zaključil svoj največji projekt na Češkem

Podjetje Ledinek je uspešno zaključilo svoj največji projekt na Češkem, v podjetju Stora Enso. Mehanska in elektro montaža sta bili dokončani v skladu s časovnim načrtom, zato so pravočasno začeli tudi s testno proizvodnjo, kar je bil pomemben mejnik za obe podjetji. Temu sledi še optimizacija proizvodnje in usposabljanje operaterjev na liniji, stranki pa so dobavili tudi dva dodajalnika Powerfeed 70-S350 in skobeljnik Superplan 6VR-S350 za sortirno linijo.

Ledinek, ki letos obeležuje 30. obletnico delovanja, je dobavil približno tretjino celotne opreme za njihov novi projekt v kraju Ždirec na Češkem. »Tako kot pri številnih prejšnjih projektih je Ledinek ponovno dokazal svojo usposobljenost in zanesljivost pri dobavi komponent za našo tovarno križno lepljenih plošč v Ždircu,« je dejal izvršni direktor Wood Products Stora Enso Herbert Jöbstl.

Ta projekt podjetja Stora Enso je že četrta tovarna križno lepljenih panelov (CLT). Poleti so zaključili z montiranjem linije za izdelavo čelnega spoja, v kateri je glavni stroj Kontizink 5000 H. Slednji proizvaja horizontalne čelne spoje in ima kapaciteto do 5 tisoč metrov proizvedenih lamel v uri. S tem so postavili novo linijo za izdelavo lamel za proizvodnjo križno lepljenih panelov (CLT). »Naša linija obsega vstopni del sistema, ki je prvi del mehanizacije in dostavlja les v naš stroj X-CUT S400 za izrezovanje napak in v stroj za dolžinsko spajanje Kontizink 5000 H,« je pojasnil vodja prodaje pri podjetju Ledinek Robert Mlinarič. Drugi del mehanizacije pripada njihovemu skobeljniku Superplan 4V-S250, ki les transportira do stroja in nato za skobeljnikom do stiskalnice za proizvodnjo enoslojnih plošč.

Za Ledinek Engineering je to največji projekt na Češkem do sedaj, pred tem so sicer v tej državi že postavili nekaj hitrih skobeljnih strojev. Podobno linijo, sicer nekoliko manjše kapacitete, so že postavili v avstrijskem obratu podjetja Stora Enso. »Kljub vsem izzivom, s katerimi smo se soočali med projektom zaradi epidemije in močno podaljšanih dobavnih rokov za komponente, je projekt potekal skladno in veselimo se, da smo ga uspešno zaključili,« je sklenil Mlinarič.

Foto: Ledinek

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering letos beleži 30-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini.

Foto: Ledinek