Generali je otrokom omogočil ogled predstave Repki

Zavarovalnica Generali je v okviru pobude The Human Safety Net (THSN) več kot sto otrokom iz socialno šibkejšega okolja v sodelovanju z Zvezo prijateljev in mladine Ljubljana Moste – Polje omogočila v Siti teatru nepozabno doživetje z ogledom zanimive in poučne predstave Repki, ki odpira srca in uči, da je poezija del otrok samih.

Zavarovalnica Generali je ob koncu leta v okviru pobude THSN razveselila otroke in njihove družine z ogledom interaktivne koncertne predstave Repki, ki je avtorski projekt Roka Terkaja Trkaja in dr. Igorja Sakside. Otroci so lahko pobliže spoznali, kaj se zgodi, ko se otroška poezija poveže z moderno obliko izražanja v rimah, z repom in njegovo filozofijo, hip-hopom. Dr. Igor Saksida je izbral raznovrstno otroško poezijo odličnih slovenskih pesnikov od Otona Župančiča, Toneta Pavčka, Ferija Lainščka, do Andreja Rozmana Roze in drugih. Trkaj jih je dopolnil z dinamičnimi repi, v katerih prepoznavamo motive in tematiko iz otroške poezije, a v sodobnem, bolj igrivem in manj predvidljivem, odrepanem jeziku. V zavarovalnici Generali želijo otrokom v največji meri pomagati razvijati njihove potenciale in jih spodbujati, da odprejo svoje srce in se izražajo na svoj način. Poleg tega hočejo s tovrstnimi projekti prispevati tudi k boljši pismenosti otrok in lažjemu učenju ter okrepiti veselje do branja različnim generacijam.

Gibanje THSN odraža zavezanost Generalija k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se ljudje lahko razvijajo in uresničijo svoje potenciale. Prostovoljne dobrodelne akcije potekajo skozi vse leto, zaposleni v zavarovalnici pa s sodelovanjem in prostovoljstvom dokazujejo, da sledijo svojim vrednotam vseživljenjskega partnerstva in najšibkejšim stojijo ob strani tudi ob težkih življenjskih preizkušnjah.

Foto: Otroški smeh in veselje ob gledanju predstave Repki

Foto: Saša Kovačič