Sam’s Fever: »Kralju rock’n’rolla smo se poklonili na najlepši možni način!«

Na Elvisovo obletnico rojstva, 7. januarja, je skupina Sam’s fever, ena najboljših interpretov Elvisove glasbe pri nas, v Orto Baru nastopila s hrvaško skupino Johnny & His Rockin’ Tunes in tako obudila spomine na kralja rock’n’rolla. Za piko na i sta na oder stopila tudi člana legendarne skupine Kingston, Reno Čibej in Dare Kaurič.

Nepozabna nostalgija rock’n’rolla

Orto bar se je 7. januarja 2023 prelevil v nostalgičen kraj, posvečen praznovanju Elvisovi 88. obletnici rojstva. Na oder sta stopili skupini Sam’s Fever in Johnny And His Rockin’ Tunes iz Hrvaške in nas popeljali v nostalgično obdobje Elvisove glasbe. “V preteklosti smo že prirejali manjše kocerte za praznovanja kraljevega rojstnega dne, a česa takšnega ne pomnimo, saj se mi zdi, kot, da je bil Elvis med nami,” opisuje vzdušje v Orto Baru vodilni član skupine Sam’s Fever, Samuel Hudl, ki se ob tem spominja tudi praznovanj rojstnega dne, ki so jih imeli z originalnimi Elvisovimi glasbeniki, leta 2018 v Cvetličarni in leta 2022 pa v Festivalni dvorani.

Energija nas je povzdignila v višave

Samuel Hudl, vodilni član skupine Sam’s Fever, pravi, da ne more pozabiti izjemne energije v Orto Baru, ki je pospremila Elvisovo obletnico rojstva. “Opažamo, da se baza oboževalcev Elvisa Presleya iz leta v leto povečuje, zato smo zares izjemno počaščeni, da so nekateri med njimi danes praznovali rojstni dan skupaj z njim v Orto Baru,” pove Samuel in doda, da je Elvisov rojstni dam v Orto Baru že tradicionalen dogodek.

“Izjemno vesel in počaščen sem, da da so se nam na odru pridružili prijatelji iz sosednje Hrvaške, Johnny & His Rockin’ Tunes ter Dare Kaurič in Reno Čibej iz Kingstonov, ki sta nas očarala s svojo interpretacijo Elvisovih pesmi,” doda Samuel.

Foto: Samuel Hudl_Reno Čibej

Koncert v Orto Baru pa ob obletnici rojstva ni bil klasičen, temveč so mu člani skupine Sam’s Fever namenili posebno pozornost. “Ob 88. obletnici rojstva je bil naš koncert obarvan s pridihom obdobja ‘rockabilly sound-a’ 50. let, obdobja, v katerem je Elvis postal zvezda. Tematsko se bomo dotaknili tudi koncerta ‘Aloha From Hawaii’, saj 14. januarja 2023 mineva natanko 50 let od legendarnega oddajanja koncerta po celem svetu prek satelita. To je bil za tiste čase edinstven dogodek, ki se v tej obliki ni več ponovil,” doda Samuel in pove, da je bil letošnji koncert nekaj zares posebnega.