5 trikov, kako uporabiti sodo bikarbono

Ti triki vam bodo zares v veliko pomoč.

1. Površine za čiščenje: S sodo bikarbono lahko zmešate z vodo in dobite pasto, ki jo lahko uporabite za čiščenje različnih površin, vključno s pulti, pomivalnimi koriti in kuhalnimi ploščami. Soda bikarbona lahko zaradi svoje abrazivne narave pomaga odstraniti težke madeže in umazanijo.

2. Dezodoriranje: Sodo bikarbono lahko uporabljate tudi kot naravno sredstvo za dezodoriranje. Lahko jo potresete po preprogah, pohištvu ali celo v čevljih, da pomaga absorbirati neprijetne vonjave.

3. Beljenje oblačil: Če v perilo dodate skodelico sode bikarbone, lahko oblačila polepšate in pobelimo. Prav tako lahko pomaga odstraniti težke madeže.

4. Odmašitev odtokov: S sodo bikarbono lahko zmešate s kisom in tako ustvarite naravno čistilo za odtoke. Mešanico lahko zlijete v odtok in pustite delovati nekaj minut, preden jo splaknete z vročo vodo.

5. Pomiritev kože: Sodo bikarbono lahko dodamo kopalni vodi, da pomiri razdraženo kožo in sončne opekline. Uporablja se lahko tudi kot nežen piling, če jo zmešamo z vodo in ustvarimo pasto.

Foto: pexels.com

Viri:

  1. 5 Surprising Ways to Clean With Baking Soda.” Good Housekeeping, 14 Apr. 2020,
  2. “Baking Soda: Uses and Risks.” Medical News Today, MediLexicon International,
  3. “Baking Soda: A Natural Cleaning Solution.” Environmental Protection Agency,
  4. “Baking Soda: Uses, Side Effects, Interactions, Dosage, and Warning.” WebMD,
  5. “22 Baking Soda Uses for Cleaning, Laundry, and More.” The Spruce, 14 Apr. 2020,