Razširitev in nadgradnja omrežja za izboljšanje pokritosti in hitrosti na Balkanu

Podjetje Softnet širi svoje optično omrežje tako doma kot tudi v tujini. V zadnjih dveh letih so na Balkanu položili za dodatnih 200 kilometrov kablov, vključno z novo traso od Skopja do srbske meje. »Z zakupom optičnih vlaken imamo zelo zmogljivo infrastrukturo za Srbijo in Makedonijo,« je pojasnil direktor podjetja Softnet Andrej Boštjančič. Softnet postaja močen igralec na balkanskem trgu in po svetu. Dodatno so položili še eno traso iz Zagreba proti mejnemu prehodu Obrežje z namenom, da zagotovijo boljšo redundanco.  S tem želijo zagotoviti več povezav na eni trasi, ki se v primeru prekinitve povežejo na drugo omrežje, kar izboljša povezljivost.

Vzpostavili so še eno dodatno povezavo med Zagrebom in Beogradom za dodatno znižanje redundance. Prav tako poteka tudi nadgradnja na 100 kilometrih hrbtenice, kar dviguje njihovo kapaciteto na 100 Gb na sekundo na hrbteničnem delu omrežja. »Tako v Sloveniji kot tudi tujini se nameravamo še širiti. Načrtov, idej in planov je veliko in zelo optimistično zremo v prihodnost,« je dodal Boštjančič, ki je še razkril, da se bodo s Softnetom s svojimi storitvami v prihodnje širili tudi v Indonezijo in dodatne posamezne države v Afriki.

Podjetje SoftNET obeležuje 27-letnico delovanja, pred dobrimi šestimi leti pa so na slovenski trg vstopili kot tretji ponudnik virtualnega mobilnega omrežja oziroma kot sedmi ponudnik mobilne telefonije. Njihova prednost je, da lahko podjetjem, tudi največjim, zagotovijo celostne telekomunikacijske storitve, ki so v celoti prilagojene potrebam posameznega podjetja. Strankam nudijo vso podporo na enem mestu, so hitro odzivni in prilagodljivi. Prisotni so v 17-ih državah: poleg Slovenije še na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Severni Makedoniji, Nemčiji, Avstriji, Bolgariji, Romuniji, Albaniji, Rusiji, na Kitajskem, v Singapurju, Vietnamu in na Filipinih. V Sloveniji imajo 18 zaposlenih, po vsem svetu pa več kot 55.

Direktor podjetja Softnet Andrej Boštjančič (Foto Barbara Reya)

Foto: pexels.com