Prvi na svetu naredili avtomatizirana vrata za kokoši, dostopne vsakomur in osvojili svet

Slovensko podjetje Run Tiger z blagovno znamko Run Chicken, ki je ustvarilo revolucionarna in patentno zaščitena avtomatska vrata za kokoši, je samo v dobrih treh letih dobesedno osvojilo svet. So edini na svetu, ki so ustvarili avtomatska vrata za kokoši, ki so izredno kakovostna in, kar je ključno, cenovna dostopna vsakomur. Po novem jih je možno naročiti tudi pri nas. Vrata različnih barv, ki se sama odpirajo in zapirajo, so na trg dali konec leta 2019. Podjetje je v letu uspešno prodrlo že na vse kontinente in je danes prisotno v več kot 30-ih državah po vsem svetu. »Prvo leto smo prodali en kos na mesec, drugo leto 2.000 kosov, zdaj jih prodamo že 40.000 na leto, medtem ko povpraševanje še raste. Naš izdelek s privlačnim dizajnom je narejen iz najboljših materialov, je zelo trpežen in ima daljšo življenjsko dobo uporabe, hkrati pa je stroškovno dostopen za vsakogar. Moja želja je bila izdelati vrata, ki bodo dostopna vsakomur in bodo delovala,« je poudaril izumitelj in direktor podjetja Jure Markič.

Gre namreč za svetovno inovacijo, ki jo je tudi zaščitil in patentiral. »Včasih se mi kdo nasmehne in me vpraša, zakaj ravno vrata za kokoši. Moj odgovor je, da je zelo zahtevno ustvariti izdelek, ki je kakovosten, vreden zaupanja in deluje dlje časa. Prav tako je umetnost izdelati 40.000 kosov na leto in poskrbeti, da so vsi brezhibni. Pomembno nam je, da so stranke zadovoljne z izdelkom. Naša serijska proizvodnja se lahko primerja z avtomobilsko, čeprav je manj delov in izgleda zelo enostavno, vendar gre za umetnost,« je dejal sogovornik, katerega izdelek se lahko kupi le preko Amazona.

Nenehen razvoj je ključnega pomena za razvoj njihovega podjetja, zato velik del dobička vlagajo v inovacije: »Usmerjeni smo v napredek. Želimo se nenehno razvijati in rasti, zato dobršen del dobička vlagamo v nove izdelke. Naš izziv je, da dosežemo 10-kratno letno rast v primerjavi s prejšnjim letom. Za prihodnost našega podjetja je zelo pomembno, da napredujemo, se izboljšujemo in ustvarjamo nove ideje in izdelke, saj je na trgu že veliko podjetij, ki nas želijo kopirati,« je zaključil Jure Markič.