Mnogi začnejo dan s skodelico kave, zato je pomembno, da je ta kar se da okusna. Za pripravo najboljše kave je potrebna natančnost. Tukaj je nekaj nasvetov za izboljšanje vaše vsakdanje kave.
Pri kavi imajo zrna bistven pomen. Priskrbite si sveža in kakovostna kavna zrna, da ohranite okus.
Kavna zrnja zmeljite tik pred kuhanjem kave, da ohranite aromo. Pomembno je upoštevati priporočeno razmerje med kavo in vodo. V 180 ml vode stresemo 1 do 2 žlici kave, seveda pa lahko prilagodite po vašem okusu.
Za kuhanje kave uporabljajte čisto, filtrirano vodo. Optimalna temperatura vode je tik pod vreliščem, torej med 90 °C in 96 °C. Izberite tisti način kuhanja kave, ki vam najbolj ustreza. Metode so prelivanje, francoska stiskalnica, AeroPress ali aparat za pripravo espressa. Vsaka metoda naredi kavo malce drugačno.
Pozorni morate biti tudi na čas kuhanja. Če boste kavo kuhali predolgo, lahko postane grenka. Če pa jo boste odstavili prehitro, okusi ne bodo tako polni. Kavna zrna hranite v temnem prostoru v neprepustni posodi.
Vzemite si čas in si pripravite najboljšo kavo do sedaj. Uživajte v njeni aromi in okusu.
(Foto: pixabay.com)
Pustite odgovor