Imate preveč kumar? Tukaj je nekaj idej za jedi, katerih glavna sestavina so kumare

Kumare so zaradi zmožnosti dopolnjevanja jedi vsestranska kulinarična dobrina. Zaradi visoke vsebnosti vode in hrustljave teksture si lastijo prav posebno mesto na krožnikih po vsem svetu.

Kumara je naravni hidrator, saj vsebuje več kot 90 % vode, zato je odličen dodatek k poletnim jedem. Kumare so bogat vir vitaminov in mineralov. Vsebujejo vitamina K in C, ki sta koristna za zdravje kosti in delovanje imunskega sistema Vsebujejo tudi različne antioksidante, ki prispevajo k splošnemu dobremu počutju.

Kumara je priljubljena sestavina pri negi kože, ker vsebuje veliko vode, silicijev dioksid in antioksidante. Z nanosom rezin kumare na kožo lahko zaradi osvežilnega učinka ublažite zabuhlost.

Kumare lahko uživate na različne načine – narezane na rezine v solatah ali na kanapejih, marinirane kot pikanten prigrizek ali vmešane v osvežilne ohlajene juhe in omake.

(Foto: pixabay.com)