Imate psa ali mačko? Pozor, tega jima nikoli ne dajajte

Če ste lastnik psa ali mačke, je dobro vedeti, katera so tista živila, ki so lahko zanje zelo škodljiva …

Čokolada je škodljiva

Čokolada spada med priboljške, ki niso primerni za pse. Čeprav je za večina ljudi čokolada poslastica in se ji ne moremo upreti, je nikakor ne dajajte svojemu psu, saj s tem ne boste naredili nič koristnega. Čokolada namreč vsebujejo teobromin, ki prebavnemu traku psov povzroča težave.

Česen bo naredil več preglavic mački

Še bolj kot psom pa mačkam lahko škoduje česen. Večja količina zaužitega česna bi lahko pri mački povzročila prebavne težave in anemičnost.

Čebula je lahko nevarna

Čebula je lahko za vašega psa zelo nevarna. Večje količine surove, pražene, čebule v prahu, torej kakršne koli čebule, bi lahko povzročile zastrupitev, kar bi privedlo do driske, bruhanja, anemičnost.

Nikar avokada

Avokado je za pse in mačke strupen. Vsebuje persin, ki je za domače živali strupen. Zato svojemu psu nikar ne ponujajte jedi, ki vsebujejo avokado.

Ne ponujajte piščančjih kosti

Strokovnjaki odsvetujejo tudi piščančje ali zajčje kosti. Te so lomljive in zato se lahko pes z njimi poškoduje. Sploh, če je požrešne sorte.

A tukaj se seznam nevarnih živil še ne konča …

Odsvetujejo tudi grozdje, rozine, kavo, čaj in ostale napitke, ki vsebujejo kofein, mleko in mlečne izdelke, sladoled, sol, slane jedi, kaki, breskve in slive.

Foto: pexels.com