Ste vedeli: V temu letnemu času najpogosteje skočimo med rjuhe

Zanimiva raziskava prihaja iz Velike Britanije, strokovnjake je zanimalo, kdaj imamo ljudje najbolj pogoste spolne odnose. Presenečeni boste …

Raziskave, ki so jih opravili britanski znanstveniki so pokazale, da so poletni meseci dobri že za eno stvar več, to je za seks. Raziskali so, zakaj je temu tako, zakaj je libido v toplih in svetlih mesecih večji.

Na prvo mesto so postavili dejstvo, da je poletje čas dopustov in oddiha. Pari, mladi in starejši, odhajajo na izlete, na dopust, na potovanja. Tam se lažje sprostijo, odmislijo vsakdanje skrbi in temu primerno se odraža tudi želja po seksu. Seveda pa k temu pripomore še toplo in sončno vreme. Kar priznajte, idealni pogoji za dober seks!

Na drugo mesto so znanstveniki postavili garderobo. Dejstvo je, da je, vsaj nežnejši spol, čez zimo oblečen in zapet od nog do glave, povrhu vsega pa še pokrit z odejo ali dve. V poletnih mesecih pa se pokažejo stegna, ramena, dekolte. Moški paradirajo zgoraj brez, ženske nagajivo odkrivajo svoje telo in vse to pripomore k poželjivim pogledom. Dodamo še kanček nagajivosti in strast je tu.

Na tretjem mestu pa je menjava okolja. Domača postelja je že tako znana. Par jo pozna do potankosti. Najbrž je večina že tako dobro izurjena, da točno ve, kje bo postelja zaškripala, ko bosta spremenila položaj pri seksu. Ko pa se odpravimo na počitnice, na dopust, se odprejo tudi nove možnosti okolja.

Foto: pexels.com