Praktični nasveti: tako vsestransko uporabna je limona

Ste vedeli, da lahko z limono dobro očistite vaš dom? Preberite nekaj zares uporabnih nasvetov.

Ko boste prebrali, kako koristno lahko uporabite limono, jo boste zagotovo uporabili večkrat. Ne le, da dobro očisti, tudi uničuje bakterije in za sabo pusti svež in prijeten vonj.

Štedilnik bo sijoč

Za čiščenje štedilnika uporabite limonin sok in sol. Polovico limone dobro ožemite, zmešajte sok s soljo in z mešanico natrite štedilnik. Dobro obrišite. Z enako mešanico se lahko lotite tudi pečice.

Čist kuhinjski pult

Namesto kemijskih proizvodov za čiščenje kuhinje tokrat vzemite limono. Dobro jo ožemite in njen sok namažite na kuhinjske pulte. Pustite ga delovati 15 minut, nato obrišite s toplo vodo. Pult bo čist, dišeč in lesketajoč.

Naravni detergent za posodo

Detergent za posodo lahko naredite sami. Sok limone in sodo bikarbono zmešajte in s tem čistite posodo. Mešanica pa je idealno čistilo tudi za v pomivalni stroj. Posoda bo prav tako čista in sijoča.

Lesena deska brez bakterij

Ni lahko očistiti leseno desko. V pomivalni stroj ne sodi, na njej pa je zaradi rezanja zelenjave, mesa in druge hrane, polno bakterij. Nekatere gospodinje prisegajo na limonin sok. Tega preprosto natrite na desko in pustite delovati 15 minut. Nato izperite pod vročo vodo.

Odstrani vodni kamen

Limonin sok pa baje deluje tudi proti vodnemu kamnu. Če ga imate na pomivalnem koritu, na pipah, poskusite z limono. Limonin sok namažite na pipe, na pomivalno korito in pustite delovati 15 minut. Izperite s toplo vodo.

Čistilo za okna

V posodo z razpršilom zmešajte sok limone in vodo. Z mešanico očistite okna.

Foto: pexels.com