Ledena kava je vsestranska in zadovoljujoča pijača, s katero premagujemo vročino. Je prijetno osvežilni napitek, ki ga lahko s preprostimi triki še izboljšamo.
Ker se ledena kava ob taljenju ledu preveč razredči, vam svetujemo, da skuhate močno kavo. Druga rešitev pa so kavne ledene kocke, ki kave ne bodo razredčile. Pripravite jih tako, da nekaj kave vnaprej zamrznete in kavne ledene kocke uporabite pri ohlajanju ledene kave.
Obstajajo tudi druge metode za pripravo ledene kave. Zelo priljubljeno je hladno kuhanje kave. Grobo mleta kava se namaka v vodi 12 do 24 ur. Najboljše, da jo namakate čez noč.
Za edinstvene različice ledene kave pa je na vrsti vaše eksperimentiranje. Ledeno kavo obogatite z različnimi vrstami mleka in sirupi. Odlično se k ledeni kavi poda javorjev sirup. Dodajte svoj najljubši sladoled in vrh kave okrasite s stepeno smetano ter jo posujte z želenim posipom.
(Foto: freepik.com)
Pustite odgovor