Nasveti: Kaj delati, da se na dopustu ne bomo zredili?

Mnogo ljudi tarna, da se prav v času sopusta največkrat zredijo, pridelajo vsaj kakšen kilogram. Kaj storiti, da temu ne bo več tako?

Držite se svojih prehranskih navad

Tudi na dopustu se držite svojih prehranjevalnih navad. Jejte tako, kot jeste doma. Izogibajte se poznim večerjam. To na dopustu včasih ni tako enostavno. Poleti so dnevi daljši in preden se zavemo, da je čas za večerjo, je ura že dokaj pozna.

V vročini nam čez dan tudi manj paše jesti. Ko pa se zvečeri, se oglasijo želodci. Zato, če že ne morete brez pozne večerje, jejte beljakovine. Izogibajte se kruhu, krompirju, testeninam. Na vašem krožniku naj bo čim več raznovrstne zelenjave. Te je v poletnih mesecih zadosti.

Pijte vodo

Poskušajte se izogibati sladkim pijačam, koktajli so prava energetska bomba. Vemo tudi, da ima alkohol precej kalorij. Če že pijete alkohol, razne koktajle, sladke sokove, potem imejte mero.

Zmerno s sladoledom

Nič ne bo narobe, če se boste na dopustu kdaj pa kdaj tudi pregrešili, pojedli kos torte, porcijo okusnega sladoleda, imeli pozno večerjo in podobno. Pazite le, da se vaše uživanje ne bo sprevrglo v prenajedanje, da boste skrbeli zase in za svoje telo z zdravo prehrano. Saj veste, užitek, ki traja ob vnosu v telo z nezdravo hrano, je kratek.

Gibajte se

Nikar ne pozabite na gibanje! Plavajte, sprehajajte se, omislite si jutranji tek, vsak dan naredite nekaj telovadnih vaj, plešite in se veliko smejte. 

Foto: pixabay.com