To je najbolj uporaben trik za zamrzovanje paradižnika

Poznamo na tisoče sort paradižnika, ki se razlikujejo po velikosti, obliki, barvi in okusu. Paradižnik je bogat vir vitaminov in mineralov, zlasti vitamina C, kalija in folatov. Vsebujejo tudi antioksidante. Paradižnik je vsestransko živilo. Lahko ga uporabimo kot glavno sestavino za juhe, omake, enolončnice, solate ali sendviče. Če ga imamo v večjih količinah, ga lahko zamrznemo, da mu podaljšamo rok uporabe.

Paradižnike lahko zamrznete cele ali narezane na kocke. Če zamrznemo narezan paradižnik, lahko po odmrznitvi spremeni teksturo in postane kašast in mehak, zato ga lahko uporabimo le v kuhanih jedeh.

Trik za zamrzovanje paradižnika

Če se želite izogniti spremembi teksture, sledite tem korakom.

Paradižnike pred zamrzovanjem temeljito operite pod tekočo vodo. Paradižnikom izrežite zgornji del pri peclju. Vrečko za zamrzovanje napolnite s paradižniki in jo zaprite. Bodite pozorni, da iztisnete čim več zraka. Paradižnike postavite v zamrzovalnik in jih porabite tekom zime.

(Foto: pexels.com)