Rožmarin: zaklad narave (ti nasveti so zakon)

Rožmarin je zares zaklad narave. Ta primorska rastlina je namreč zelo zdravilna.

Rožmarin je vsestransko uporaben: uporabljate ga lahko v kuhinji, uporaben je svež ali posušen. Iz njega lahko pripravite zdravilni čaj, prav pa vam lahko pride tudi kvalitetno eterično olje rožmarina. Rožmarin je odlično zelišče, ki ga lahko dodate različnim jedem.

Izboljšuje spomin

Že z vonjanjem rožmarina izboljšamo spomin. Sveži rožmarin pomečkajte med prsti, da se sprostijo eterična olja in vdihujte. Na tak način lahko izboljšate spomin in v hipu odpravite tudi utrujenost!

Karnozojska kislina, ki jo rožmarin vsebuje, ščiti pred Alzheimerjevo boleznijo in zavira procese staranja. Krepi možgane in izboljšuje spomin.

Je naravni diuretik

Je naravni diuretik, uravnava prebavo, zdravi dihalne poti, odpravlja utrujenost, skrbi za dobro delovanje jeter. Dokazano zdravi tudi revmo, izboljšuje pretok krvi, spodbuja delovanje živčnega sistema in krepi ožilje.

Recept, ki bo odpravil glavobol in vam povrnil energijo

Potrebujete vejico svežega rožmarina, nekaj poprove mete, ščepec majarona.

Skuhajte začimbe v pol litra vode, ko zavre odstavite, pokrijte in počakajte, da se nekoliko ohladi. Nato precedite in pijte po skodelicah tekom dneva. Tak pripravek je zelo zdravilen za celo telo, krepi organe, preprečuje depresijo, odpravlja glavobol, ureja prebavo in odpravlja napihnjenost, vrača telesu energijo. Nad njim boste navdušeni tudi vi!

Foto: pexels.com