Voda je zdrava, toda … Jo znate piti pravilno?

Ste vedeli, da tudi pri pitju vode obstajajo določena pravila, s katerim dosežemo, da je za naše telo še bolj zdrava?

Japonska metoda pitja vode je znana že tisočletja in daje zares odlične rezultate. Lajša in zdravi mnoge bolezenske težave, med drugim lajša tudi znake diabetesa, gastritisa, glavobola, astme, bronhitisa, artritisa, epilepsije, lajša težave s srcem, z odpravljanjem maščobe v krvi, bolezni ledvic, hemoroidov, bolezni oči, krepi energijo, čišti telo in še in še.

Kakšna so pravila japonske medote pitja vode?

Vodo je potrebno popiti še preden zjutraj, ko vstanemo, naredimo karkoli drugega. Se pravi, je potrebno še pred umivanjem zob in ostalih jutranjih navad najprej popiti vodo. Metoda pravi, da naj bi zjutraj popili štiri kozarce mlačne vode. Od začetka je to lahko kar veliko, zato lahko količino postopno zvišujete in začnete z enim kozarcem, nato pa popijete vedno več.

Pomembno pravilo 45 minut

Ko popijete vodo, ne smete jesti ali piti naslednjih 45 minut. Prav tako je pomembno, da se držite določenih pravil pitja vode tudi čez dan. Pol ure pred vsakim obrokom popijte dva kozarca mlačne vode, po obroku pa pijte šele po dveh urah. Tako se bo hrana lažje in hitreje prebavila, uredili si boste prebavo in odpravili napihnjenost. S takšno metodo pa boste tudi hitreje shujšali.

Foto: pexels.com