To je preprost trik do čistega pomivalnega stroja

Pomivalni stroj je pomemben kuhinjski sopotnik v vsakodnevni uporabi. Če želimo, da še naprej deluje brezhibno, ga moramo redno čistiti.

To je preprost, a učinkovit način za temeljito čiščenje pomivalnega stroja. Potrebujemo le dva gospodinjska pripomočka. To sta kis in soda bikarbona. Ti naravni sestavini bosta odstranili ostanke, vonjave in usedline, vaš pomivalni stroj pa bo ostal čist in pripravljen na novo pranje posode.

Pomivalni stroj. Foto: pexels.com

Očistite pomivalni stroj s kisom in sodo bikarbono

Preden začnete s čiščenjem pomivalnega stroja, izpraznite vso posodo in pribor. Notranjost pomivalnega stroja obrišite z vlažno krpo.

Na vrhnjo polico pomivalnega stroja položite prazno skledo in jo napolnite s kisom. Pralni stroj nastavite na program z najvišjo temperaturo. Kislost kisa in visoka temperatura bosta raztopili mineralne obloge in razkužili notranjost pomivalnega stroja.

Alkoholni kis. Foto: freepik.com

Ko je prvo pranje končano, iz pomivalnega stroja odstranite skledo, ki se je med pranjem napolnila z vodo. Po dnu pomivalnega stroja posujte veliko količino sode bikarbone in pomivalni stroj nastavite na najkrajši program. Ko stroj konča s kratkim pranjem, odprite vrata in počakajte, da se posuši na zraku.

Soda bikarbona, Foto: pixabay.com

Po pranju s kisom in sodo bikarbono bo vaš pomivalni stroj brez ostankov hrane in vonjav.

Z rednim vzdrževanjem in čiščenjem lahko podaljšate življenjsko dobo svojega pomivalnega stroja. Če za čiščenje uporabljate naravne sestavine, ne spodbujate le trajnosti, temveč prispevate tudi k bolj zdravemu kuhinjskemu okolju.

Foto: pexels.com