To je preprost recept za pripravo najboljše hrustljave ocvrte čebule

Ocvrta zlata čebula s svojo hrustljavostjo in bogatim okusom popestri številne jedi.

Ocvrta čebula je postala priljubljena sestavina v kuhinjah po vsem svetu. Je vsestransko uporabna, saj jo lahko postrežemo kot hrustljavo prilogo, dodatek k burgerjem ali sendvičem ter kot posip za juhe in solate.

Kako do sladkega okusa hrustljave čebule? Pri cvrtju se karamelizirajo naravni sladkorji v čebuli, kar ji daje sladek in slan okus. Zaradi tega je ocvrta zlata čebula vsestranska sestavina, ki dopolnjuje najrazličnejše jedi.

Pripravimo hrustljavo ocvrto zlato čebulo v eni minuti!

Priprava ocvrte zlate čebule je zelo enostavna.

Čebulo narežemo na tanke rezine in jo razporedimo po pladnju. Sušimo jo 5 ur, lahko pa kar čez noč.

Foto: pexels.com

V ponev vlijemo olje in jo segrejemo. Dodamo posušeno koruzo in jo cvremo toliko časa, da postane zlato rjava in hrustljava.

Ocvrto hrustljavo čebulo odcedimo in jo položimo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

Postrežemo jo kot prilogo ali pa kot dodatek različnim jedem. Dober tek!