Drama nemških turistov na Jadranski obali: Hotel razočaral pričakovanja

Nemški turisti, ki so obiskali slikovito Jadransko obalo, so bili popolnoma razočarani nad svojim doživetjem v domnevno razkošnem štirizvezdičnem hotelu. Njihova pot se je nenadoma spremenila v tisto, kar so si predstavljali.

kot je poročal Fenix Magazine sta Melanie Zeeb in Michael Bürger iz Berlina vložila 1300 evrov v počitniški paket, ki je obljubljal vrhunski štirizvezdični hotel in let do Albanije. Vendar pa je njihov prihod v Albanijo označil začetek njihovega trpljenja, saj jima je že lokalni taksist izdal zlovešče opozorilo: “Upam, da vaš hotel ni v tem območju.” Na njihovo žalost se je opozorilo izkazalo za resnično.

Okolica hotela je bila oskrunjena z oškodovanimi odpadki in neprijetnim smradom, ki se je razširil tudi v sam hotel. Namesto da bi uživali na zasebni plaži, kot je bilo oglaševano, so se znašli med kupi smeti. Obljubljenih storitev, kot so telovadnica, notranji in zunanji bazeni, niso mogli njati nikjer. Po navedbah nemškega para, strešni bar ni bil sproščujoče zatočišče, ampak bolj podoben bojišču.

V presenetljivem obratu je hotel zahteval dodatnih 25 evrov na dan, kar je znašalo vrtoglavih 550 evrov, za osnovne storitve, kot so elektrika, voda in namestitev. Melanie Zeeb je izrazila svoje frustracije, pri čemer je navedla, da neplačilo dodatne pristojbine pomeni izselitev iz hotela. Novinarji so stopili v stik z Opodom, potovalno agencijo, odgovorno za njihovo rezervacijo.

Po stiku tako s ponudnikom storitev kot tudi s hotelom VH Eurostar Durres Hotel & Private Beach je bilo potrjeno, da je dodatni strošek 25 evrov na osebo na noč res vključen v skupne stroške namestitve. Ta znesek naj bi zajemal turistično takso in različne pristojbine hotela. Glede na okoliščine so turistom zagotovili, da bodo te stroške povrnili Opodu.

Njihove težave so se nadaljevale, ko so poskušali zapustiti hotel. Nasprotno z njihovim načrtom niso mogli zagotoviti neposrednega leta iz Tirane v Berlin. Namesto tega so jim ponudili možnost leta iz Tirane v Köln. Novinarji so ponovno poiskali pomoč pri Opodu, ki je na lastne stroške uredil vrnitev para v Berlin in obljubil povrnitev vseh potnih stroškov.