Kancler Scholz se je prelevil v pirata

Kancler Olaf Scholz na presenetljiv način delil zgodbo o svojem nekoliko neuspešnem teku.

65-letni nemški kancler Olaf Scholz je v preteklem vikendu doživel epski trenutek med svojim počasnim tekom v bližini svojega doma v Potsdamu, nedaleč stran od nemške prestolnice Berlina. Kako se je zgodilo, se sprašujete? No, tudi najboljši med nami lahko kdaj naredijo ‘troskok” čeprav so naši državni voditelji!

Scholz je v ponedeljek na presenetljiv način delil zgodbo o svojem nekoliko neuspešnem teku. Namesto dolgočasnega tiskovnega sporočila je na platformi “X” (poznanem tudi kot “Twixter,” ne, samo šala, še vedno je Twitter) objavil sliko sebe z velikim povojem čez oko. Pojasnil je, da je to storil, da bi nas pripravil na svoj novi videz, ki bo, očitno, nekoliko piratski!

V šali je dejal: “Zelo sem radoveden, kako bodo izgledali “memi”,” ker, no, če ne morete premagati internetnega posmehovanja, se mu pridružite! Poškodba na očesu ga očitno ne ovira preveč, vsem tistim, ki so mu pošiljali dobre želje za hitro okrevanje, pa se je vljudno zahvalil.

Ampak počakajte, tu še ni konec humorja!

Govorec vlade, Steffen Hebestreit, je na običajni ponedeljkovi medijski konferenci dejal, da je kancler delil fotografijo s povojem na očesu, da nas pripravi na njegov “novejši” izgled v naslednjih tednih. Kdo bi si mislil, da bo očesni povoj postal modni dodatek?

In če se morda sprašujete, zakaj Scholz, ki je znan po svojih suhoparnih govorih, zdaj poskuša biti zabaven: to je zato, ker želi, da se malce nasmejemo tudi v najtežjih trenutkih. Kaj pa, če si je med tekom rekel: “Če že padam, zakaj se ne bi vsaj malo zabaval!”?

Tako da, dragi bralci, ne pozabite, tudi kanclerji so le ljudje in Scholz je zdaj pravi kapetan Jack Sparrow sveta politike.

Foto: Twitter