Ne veste, kam s hokaido bučami? Tukaj je nekaj nasvetov, kako jih porabiti

Hokaido buča je sorta buč, ki je znana po svojem edinstvenem rdeče-oranžnim videzu in sladkem, oreškastem okusu. Zaradi svoje vsestranskosti je zelo priljubljena v kuhinji.

Hokaido buča ima rahlo rebrasto lupino rdeče-oranžne barve. Običajno jih obiramo pozno poleti ali jeseni. Skladiščimo jih lahko več mesecev v suhem in hladnem prostoru.

Foto: pexels.com

Okus

Ena od glavnih zanimivosti hokaido buč je njihov izjemen sladek in rahlo oreškast okus. Meso je gladko in kremasto, zato se odlično podajo podajo k sladkim in slanim jedem.

Kulinarika

Hokaido buče lahko uporabljamo pri pripravi najrazličnejših jedi.

Odlično se podajo k juham, saj jim dodajo kremasto teksturo in sladek okus. Lahko jih narežemo na koščke in popečemo na olju, da lepo karamelizirajo in jih postrežemo kot prilogo. Z začimbami prilagodimo okus po želji.

Foto: pexels.com

Iz hokaido buč lahko pripravimo tudi sladek pire. Bučko narežemo in popečemo ter zmečkamo v pire, ki ga lahko uporabimo kot prilogo, polnilo za pite ali pa kot osnovo za rižoto. Bučni pire lahko vmešamo v maso za mafine, kruh ali palačinke. Pecivom bo bučni pire dodal rahlo teksturo in sladek okus.

Foto: pexels.com

Hokaido buče niso le okusne, ampak tudi zelo hranljive. Bogate so z vitaminoma A in C, antioksidanti in prehranskimi vlakninami, zato so zdrav dodatek k vaši prehrani.