3 najmočneji nasveti, ki preženejo nespečnost

Tako preprosto je lahko in spali boste mirno vso noč …

Nespečnost je lahko povezana s stresom, z nepravilnim delovanjem ščitnice, s porušenim imunskim sistemom, do nje lahko pride zaradi bolezni, menopavze, nepravilnega ravnovesja hormonov, itd.

Lahko pa zajec tiči v povsem drugem grmu!

Preizkusite te tri nasvete, morda bodo pomagali tudi vam.

Dihajte

Pravilno dihanje je zelo pomembno za zdravje vseh organov. S pravilnim dihanjem lahko sprostimo celo telo. Globoko vdihnite skozi nos, vdihnite od grla do trebuha, naj se dvigne prsni koš, trebuh. Nato pa počasi, skozi nos izdihnite od grla, vse do trebuha, spustite prsni koš. Ponovite vsaj petkrat.

Odpustite

Ko ležete v posteljo, se umirite. Skoncentrirajte se in podoživite dogodke dneva. Ste bili dobre volje, ste bili jezni? Spustite vsa čustva, odpustite osebam, ki so vas morebiti razjezile, pustite, da vsa slaba energija odide stran. To si prigovarjajte v mislih vse dokler se ne boste počutili bolje.

Sprostite se

Ležite na hrbtu, roke in noge narahlo odmaknete od telesa. Nato pa počasi sproščajte celo telo. Pričnite pri glavi in nadaljujte do trupa, sproščajte roke, noge. Vsak del telesa, ki je na vrsti, da ga boste sprostili, si ga omislite tudi v mislih. Naj vaše telo postane sproščeno, mišice naj se sprostijo, odmislite vse misli.

Ponavljajte nekaj dni.

Foto: pexels.com