Ga tudi vi pijete vsako jutro? Ne, ne, ni to, na kar ste najprej pomislili!

“Vsi pa ponavadi pijemo ga radi …”

Ampak, ne v temu primeru. tukaj bomo govorili o nečem drugem: o jabolčnem kisu.

Ta je že stoletja znan kot naravno in zelo učinkovito ljudsko zdravilo. Nekateri strokovnjaki za prehrano svetujejo, da ga pijemo vsako jutro. Dve žlici kvalitetnega jabolčnega kisa pomešamo z dvema decilitroma tople vode in popijemo. In kaj tak pripravek prinaša?

Znižuje raven krvnega sladkorja

Najbolj znana in zdravilna lastnost jabolčnega kisa je, da uravnava oziroma znižuje raven sladkorja v krvi. Zato je zelo zdravilen tudi za ljudi, ki imajo sladkorno bolezen.

Res pomaga pri hujšanju

Povečuje občutek sitosti in pomaga pri izgubljanju odvečnih kilogramov. Študija je pokazala, da lahko veliko hitreje shujšate, če uporabljate redno jabolčni kis.

Uničuje tiste slabe bakterije

Razstruplja in čisti telo, poleg tega pa uničuje tudi negativne bakterije. Uporabljate ga lahko tudi za čiščenje ran.

Zdravi vneto grlo

Je močno zdravilo, s katerim lahko pozdravite tudi vneto in boleče grlo. Zmešajte jabolčni kis z vodo v razmerju ena proti ena in s takšno mešanico večkrat na dan izpirajte grlo, torej grgrajte in nato izpljunite. V umivalnik, ne v soseda!

Ureja prebavo in odpravlja zaprtost

Če boste jabolčni kis z vodo vsako jutro pili na tešče, boste s tem uredili tudi prebavo. Odpravlja zaprtost, vetrove, napihnjenost.

Pa dajmo, poskusimo vsi skupaj za teden dni in se dobimo potem tukaj in predebatiramo, če je tole vse skupaj res ali nas imajo za norca!

Foto: pexcels.com