Katera vina postrežemo ob različnih jedeh?

Uživanje v kozarcu vina ob jedeh lahko bistveno izboljša kulinarično doživetje, saj dopolnjuje okuse in tako poveča užitek pri jedi. Dobro je poznati smernice kombiniranja različnih vrst vin z jedmi.

Preizkusite te kombinacije:

Belo vino

Postrezite kozarček Chardonnaya ob maslenih jedeh iz morskih sadežev ali pa zraven piščanca, pripravljenega na Alfredo način. Chradonnay se bo s kremastimi jedmi lepo povezal in podaril blage okuse.

Sauvignon Blanc postrezite ob solatnemu krožniku ali pa ob prigrizkih s feta sirom.

Rizling pa je najboljši dodatek azijskim jedem. Postrezite kozarček rizlinga k tajskim, kitajskim ali indijskim jedem, da s svojo sladkobo uravnovesi pikantne okuse.

Foto: pixabay.com

Rdeče vino

Cabernet Sauvignon z jedmi iz rdečega mesa tvori harmonijo okusov, ki se med sabo lepo povezujejo. Postrezite kozarček ob doma pripravljenem burgerju ali profesionalno pečenemu zrezku.

Merlot se odlično ujema s pečenimi jedmi ali jedmi z žara. Postrežete ga lahko tudi s testeninami s paradižnikovo omako.

Foto: pixabay.com

Peneče vino

Peneče vino se odlično poda k slanim prigrizkom in je odlična izbira za praznovanja in zabave. Lahko ga postrežete tudi z morskimi jedmi, kot so morska rižota, kaviar in suši.

Srkanje vina ob različnih jedeh nam lahko bistveno izboljša kulinarično razvajanje.

Foto: pixabay.com