To so superživila, ki bi jih morali redno uživati

Superživila so hranila, ki imajo številne koristi za naše zdravje. So polne hranilnih snovi in spodbujajo splošno dobro počutje.

Ta hranila uvrščamo med superživila

Jagodičevje, kot so jagode, robidnice in borovnice so vir antioksidantov, ki ščitijo naše telo pred škodljivim prostim radikalom v telesu. Tudi kurkuma vsebuje antioksidante in pa močno protivnetno spojino kurkumin.

Foto: pexels.com

Listnata zelenjava, kot so špinača, blitva in ohrovt so superživila, ki vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Pripomorejo k zdravju kosti in ohranjanju zdrave kože.

Losos, sardine in skuša so vir maščobnih kislin omega-3, ki podpirajo zdravje srca in možganov. So tudi vir beljakovin in vitamina D, zato dobro vplivajo na naše zdravje.

Kvinoji lahko rečemo, da je popolna beljakovina, ker vsebuje vse esencialne aminokisline. Je tudi polna vlaknin, vitaminov in mineralov. Pospešuje prebavo in podpira obnovo mišic. Tudi oreščki in semena so zaradi vsebnosti vlaknin in zdravih maščob koristni pri zdravju srca in boljši prebavi.

Foto: pexels.com

Superživila imajo pomembno vlogo pri krepitvi splošnega zdravja in dobrega počutja. Pomembno je, da jih vključujemo v uravnoteženo prehrano, da kar se da izkoristimo njihov potencial.

Foto: freepik.com