Ste že kdaj pomislili, da bi jo uporabili takole?

O kom ali čem govorimo? O čebuli!

Čebula je poceni živilo, vsi jo dobro poznamo in uporabljamo. Toda, ali ste vedeli, da je tudi zelo zdravilna in da lahko z njo zelo uspešno lajšate mnoge bolezenske težave in krepite imunski sistem?

Čebula vsebuje mnoge zdravilne snovi, med drugimi tudi zelo močne antioksidante, snovi, ki uničujejo bakterije, ki deluje protivnetno in podobno.

Čebulo lahko v prehrano dodamo na mnogo načinov. Lahko jemo surovo, kuhano, iz nje lahko iztisnemo sok, jo skuhamo kot juho ali čaj.

Kaj čebula zdravi?

Uravnava raven holesterola, zdravi artritis, čisti sinuse, krepi srce in ožilje, uravnava raven sladkorja v krvi, zdravi sluh in vnetja ušes, ureja prebavo.

Kako čebulo uporabljamo?

Če želite s pomočjo čebule okrepiti imunski sistem se čez noč ozdraviti gripe ali prehlada, znižati previsoko telesno temperaturo, potem sesekljajte na drobno eno čebulo, zmešajte jo z žlico kokosovega olja in takšno oblogo nanesite na podplate. Pričvrstite z obvezo, čez obujte nogavice. Takšno oblogo imejte čez noč. Ne le, da boste ozdravili navedene bolezni, tudi okrepili boste imunski sistem in razstrupili telo.

Če imate vneto uho, olupite čebulo, jo sesekljajte in jo dajte v bombažno nogavico. Dobro zavežite, ogrejte v pečici in položite na obolelo uho. Pustite eno uro. Spet pogrejte in ponovite.

Prehlad lahko ozdravite v enemu dnevu, če boste olupili srednje veliko čebulo, jo prerezali na pol in potresli z rjavim sladkorjem. Pustite v skodelici nekaj ur, nato pa režite rezine čebule s sladkorjem in jejte tekom dneva. Zvečer prehlada ne bo več!

Za blažitev kašlja, za lažje dihanje, za težave z dihali, za krepitev pljuč sesekljajte eno čebulo, dodajte ji dve žlici kokosovega olja, nato pa vse skupaj zmešajte še s paličnim mešalnikom, da dobite gosto zmes. Takšno zmes nanesite na prsi in pokrijte s toplo brisačo. Pustite pol ure, nato pa očistite. Ponavljajte vsak večer.

Foto: pexels.com