Sauerkraut with carrot in wooden bowl

Sledite temu postopku za hitro in enostavno kisanje zelja

Kislo zelje je fermentirano zelje, ki ga lahko postrežemo kot solato ali prilogo.

Ni le okusna solata, temveč tudi vir probiotikov, ki so lahko koristni za zdravje črevesja. V Srednji Evropi je kislo zelje priljubljeno že več stoletij. Pripravimo ga tako, da sveže zelje drobno sesekljamo in fermentiramo.

Foto: pexels.com

To je preprost postopek, kako pripravimo okusno kislo zelje:

Zelje na tanko narežite. V lonec stresite eno žlico soli in eno žlico sladkorja. Dodajte 120 ml jabolčnega kisa in 60 ml vode. Vsebino mešajte in segrevajte toliko časa, da se sladkor raztopi, nato pa v lonec dodajte zelje.

Kuhajte in mešajte, da se zelje zmehča, nato pa ga naložite v čiste kozarce in pokrijte s filtrirnim papirjem za kavo. Marinirajte ga čez noč in naslednji dan zatesnite kozarec in ga postavite na hladno.

Foto: freepik.com