Kislo zelje je fermentirano zelje, ki ga lahko postrežemo kot solato ali prilogo.
Ni le okusna solata, temveč tudi vir probiotikov, ki so lahko koristni za zdravje črevesja. V Srednji Evropi je kislo zelje priljubljeno že več stoletij. Pripravimo ga tako, da sveže zelje drobno sesekljamo in fermentiramo.

To je preprost postopek, kako pripravimo okusno kislo zelje:
Zelje na tanko narežite. V lonec stresite eno žlico soli in eno žlico sladkorja. Dodajte 120 ml jabolčnega kisa in 60 ml vode. Vsebino mešajte in segrevajte toliko časa, da se sladkor raztopi, nato pa v lonec dodajte zelje.
Kuhajte in mešajte, da se zelje zmehča, nato pa ga naložite v čiste kozarce in pokrijte s filtrirnim papirjem za kavo. Marinirajte ga čez noč in naslednji dan zatesnite kozarec in ga postavite na hladno.
Foto: freepik.com