To je preprost postopek priprave domačega sušija, ki vam bo prihranil ogromno časa in denarja

Suši je zelo priljubljena japonska jed, ki jo sestavljajo riž, surove ali kuhane ribe, zelenjava, včasih tudi tropsko sadje in morske alge. Suši pogosto postrežemo z mariniranim ingverjem, wasabijem ali sojino omako. Suši je zaradi svojih edinstvenih ter raznolikih okusov in tekstur priljubljen po vsem svetu. Obstaja ogromno različnih vrst sušija, to so najbolj običajne: Nigriri suši, sašimi, maki in temaki.

Foto: pexels.com

Pripravite si svojega

Na podlago razgrnite nori algo in jo obložite z rižem. Riž potlačite in nanj polagajte dodatke po želji. Po navadi so to morski sadeži, losos, kozice, avokado in tropski sadeži. Ko ste nadevali algo z želenimi dodatki, vse skupaj zvijte v rolado in narežite na kolobarje. Suši postrezite s svojo najljubšo omako in uživajte. Dober tek!

Foto: pixabay.com